Bernanke er parat

Det blev en travl fredag for obligationsinvestorerne, som fik præsenteret et væld af vigtige makroøkonomiske nøgletal. Senere talte den amerikanske centralbankchef Ben Bernanke i Jackson Hole, Wyoming, hvor han viste sig parat til indgreb, hvis det er nødvendigt. Efter Bernankes tale vendte de danske obligationer tabene til marginal kursfremgang.

Den amerikanske centralbankbankchef Ben Bernanke adresserede problemerne i kreditkrisen i sin tale i Jackson Hole, Wyoming. Chefen pointerede, at centralbanken er parat til at gribe ind, hvis det bliver nødvendigt.

»Det var en velafbalanceret centralbankchef, som udtalte sig om problemerne vedrørende kreditkrisen«, vurderede chefanalytiker Johnny Bo Jakobsen fra Nordea Markets, som hæftede sig ved, at centralbanken er parat til at gribe ind, men det kan både være med likviditet eller via rentesænkninger.

»Centralbankens problem er, at det ikke må ligne en "bail-out" for de investorer, som har løbet store risici. Det kan skabe en illusion om, at centralbanken redder investorer, som tager store risici«, udtalte Johnny Bo Jakobsen, som fastholder at Nordea Markets venter en rentesænkning på 25 basispoint i september

På nøgletalsfronten var dagens vigtigste præsentation inflationsindikatoren PCE i USA. Kerne-PCE-prisindikatoren overraskede positivt med en fremgang på blot 0,1 pct. på månedsbasis, mens analytikerne havde ventet en stigning på 0,2 pct. i juli. Det mindskede inflationsbekymringerne. Samtidig lå privatforbruget i juli lidt over forventningerne med en fremgang på 0,4 pct. Forbrugertilliden fra University of Michigan steg til 83,4, hvilket var over analytikerprognosen på 82,5. Det regionale erhvervstillidsbarometer Chicago PMI steg til 53,8 fra 53,4. Her var ventet et fald til 53.

RB-Børsen

..

BRANCHENYT
Læs også