Globaliseringen til debat

Den verdensberømte professor Francis Fukuyama fra USA er hovedtaleren, når Aarhus Universitet afholder erhvervsseminaret MatchPoints og præsenterer en række spidser fra dansk og internationalt erhvervsliv.

Den amerikanske politolog og professor Francis Fukuyama fra Johns Hopkins University i USA er det store trækplaster, når Aarhus Universitet afholder erhvervsseminaret MatchPoints den 15.-17. november.

Fukuyama vil tale under overskriften ”Globaliseringen, nationalstaten og den offentlige sektor” og vil blive fulgt af en lang række oplægsholdere fra dansk og internationalt erhvervsliv.

Det store tema på MatchPoints bliver globaliseringens muligheder og udfordringer for dansk erhvervsliv, for selvom Danmark ifølge den seneste globaliseringsrapport fra Dansk Industri er blandt de lande i verden, som har været bedst til at udnytte globaliseringens muligheder, halter vi bagefter på nogle afgørende punkter.

Mange spørgsmål
Hvorfor er iværksætteraktiviteten i Danmark for eksempel lavere end i de fleste andre OECD-lande? Hvorfor er det danske arbejdsmarked ikke tilstrækkeligt attraktivt for udenlandske højtuddannede, og hvorfor halter Danmark bagefter, når det gælder eksport til nye markeder?

Det er nogle af de spørgsmål, som MatchPoints sætter fokus på.

Blandt de danske oplægsholdere er bestyrelsesformand i Danisco A/S Anders Knutsen, direktør Dorte Killerich fra VisitDenmark og tidligere administrerende direktør for ISS Waldemar Schmidt.

Ny rolle
Med MatchPoints markerer Aarhus Universitet sin nye rolle som erhvervslivets universitet efter fusionen med blandt andet Handelshøjskolen i Århus (ASB) og Handels- og Ingeniørskolen i Herning (HIH-AU). Seminaret har plads til 400 deltagere. Interesserede kan læse mere på matchpoints.dk.

BRANCHENYT
Læs også