Alt er fryd og gammen hos Ernst & Young

REVISION Landets fjerdestørste revisionsfirma vil gå efter en markant højere vækst frem mod 2010. Uenighed om, hvor aggressiv man skal være, kostede imidlertid bestyrelsesformanden posten.

Splittelse og intern uro? Ikke tale om. Alt er fryd og gammen hos revisionshuset Ernst & Young.

Det forsikrer selskabets nye direktør, Carsten Collin Hansen, efter at bestyrelsesformand Peter Hertz ellers måtte træde tilbage på en ekstraordinær generalforsamling mandag på grund af manglende opbakning.

Som omtalt i Morgenavisen Jyllands-Posten i går var Peter Hertz' afgang - kun en måned efter, at han var blevet genvalgt på revisionshusets ordinære generalforsamling - kulminationen på en strid om selskabets fremtidige strategi. En stor gruppe partnere er utilfredse med, at en ny vækststrategi skal finansieres med lønnedgang.

Carsten Collin Hansen siger dog, at der er enighed om strategien frem mod 2010 - nu skal man blot finde ud af, hvor aggressiv den skal være (og dermed hvor meget revisorpartnerne skal holde for).

»Den nye bestyrelsesformand (Svend Hagemann) markerer ikke en anden linje på strategien, men selvfølgelig har der været en afvejning af, hvor hurtigt den skal gennemføres,« forklarer Carsten Collin om formandsskiftet i Ernst & Young.

Collin peger dog også på, at Svend Hagemann var et helt naturligt valg til posten som bestyrelsesformand, fordi strategien samtidig indebærer et øget nordisk samarbejde internt i Ernst & Young, og det samarbejde var Svend Hagemann med til at forberede, mens han var direktør frem til sidste måned.

Men hvis det var så naturligt, hvorfor blev han så ikke valgt for en måned siden?

»Da var vi ikke så langt i vores proces.«

Da vidste I ikke, at I skulle satse på den nordiske side?

»Der er jo flere elementer i det her, og generalforsamlingsmødet var planlagt for et år siden,« siger Carsten Collin.

Men hvad er der sket den seneste måned?

»Der er sket en indsnævring af beslutningsprocessen, herunder hvor offensivt man egentlig satser på de enkelte elementer.«

Hvad har argumentet været imod en hurtig vækststrategi?

»Der er jo altid argumenter for, hvor meget man tror på den ene satsning…«

Ja, det er der jo, men hvad var argumentet?

»Jamen, det er et spørgsmål om, hvor hurtigt man tror på, at der kommer et afkast, og hvor hårdt man vil binde sig op på det.«

Men hvad er risikoen ved en hurtig satsning?

»Jo mere aggressivt du laver satsningen, jo mere risikerer du af dine midler og din indtjening på den korte bane.«

Men jeg forsøger bare at finde ud af, om der er et nede på jorden-argument såsom: Vi vil ikke det her, fordi sådan og sådan…!

»Jamen, det er jo, fordi man ikke har den samme tro på tingene.«

Så man troede ikke på bestyrelsesformandens ønske om en aggressiv vækststrategi?

»Altså.. nu vil du have fremlagt, hvad der sker på bestyrelsesniveau. Men det jeg ikke give, for vi lægger ikke bestyrelsesreferater ud.«

Nu er der så en ny bestyrelsesformand, der står for en lidt langsommere implementering. Hvad sker der så med dem, der stod for en hurtig implementering? Er der nogle skår, der skal klinkes?

»Jeg føler egentlig, at vi har en enig partnerskare bag strategiplanen. Det er ok, at der er meningsforskelle, men vi skal ikke dvæle ved det, vi var uenige om. Når beslutningen er truffet, går vi alle sammen i den retning.«

Så selv om jeres bestyrelsesformand en måned efter sit genvalg på den ordinære generalforsamling måtte trække sig på en ekstraordinær generalforsamling, er alt fryd og gammen i Ernst & Young?

»Ja,« siger Carsten Collin.

»Der er ingen splittelse, og vi skal ikke nødvendigvis være enige om alt. Vi skal bare være enige om at gå i den rigtige retning efter vores mål - og det er vi.«

BRANCHENYT
Læs også