Topjob

Jens Alstrup, direktør for Q8 ServiceStationer

Hvordan holder du dig orienteret om udviklingen i verden omkring dig?

Det gør jeg gennem aviser, internet, tidsskrifter, tv og radio - samt dialog med andre menneskerHvor mange timer om ugen bruger du på dit arbejde?

Omkring 50 timer. Vi har aftalt at opnå en bedre balance mellem arbejds- og privatliv, så weekenderne begynder at være arbejdsfri.Hvad er den væsentligste drivkraft i dit arbejdsliv?

Det er i fællesskab at opnå resultater - og at have det sjovt samtidig. Problemer er til for at blive løst, og forandringer er nødvendige for at kunne gøre en forskel. Det kan holde mig til ilden, når jeg samarbejder med andre mennesker, der også vil og gerne tager ansvar.

Hvad er det bedste råd, du kan give til en uerfaren leder?

Tag ansvar, gå i gang og udnyt den tillid, som du bliver vist og de muligheder, som du har. Men vær ydmyg overfor opgaven og ærlig over for dig selv. Spørg, hvis du er i tvivl, og vis respekt over for menneskene omkring dig.

Hvad gør du for at motivere dine medarbejdere?

Jeg lader dem tage ansvar og bakker dem 100 procent op. Og så forsøger jeg at sikre afklarethed og begejstring hos medarbejderne for de resultater, som vi gerne vil opnå. Jeg inviterer mine medarbejdere til åben og ærlig dialog om processen, privaten og andre prioriterede emner.

Hvad er den vanskeligste beslutning, du har måttet tage i din tid som leder?

Ikke at sige fra - og dermed være loyal overfor mine værdier.

Og hvad er den mest spændende beslutning…?

I år har det været introduktionen af et nyt Q8 butikskoncept "QvikTo Go", hvor vi gør op med fortiden og byder kunderne indenfor i lyse og åbne butikker.

Hvad ville du kaste dig over, hvis du fra i morgen fik 365 dages betalt frihed?

Jeg ville være 100 pct. sammen med familien. Og så ville jeg bruge tid på at overveje, hvordan jeg bedre kan omsætte min energi, mit store engagement og mit drive for at nå resultater gennem andre, til at opnå mere positive og fundamentale forandringer.

BRANCHENYT
Læs også