Commerzbank mærker krisen

Den behageligste meddelelse, som Commerzbank kunne give i går, var udnævnelsen af Martin Blessing som kommende chef for Tysklands næststørste bankvirksomhed.

Berlin

Imidlertid måtte banken tirsdag også officielt vedgå, at den internationale kreditkrise som følge af det nødlidende amerikanske ejendomsmarked også har nået Commerzbank.

Commerzbank bogfører for tredje kvartal et tab på 291 mio. euro (2,2 mia. kr.) på subprime-porteføljen, der er på 1,2 mia. euro.

Tiltro til målet
Commerzbank, der efter overtagelsen af Eurohyp er Tyskands næststørste bank efter Deutsche Bank, kom ud af tredje kvartal med et nettooverskud på 339 mio. euro.

Til sammenligning var overskuddet i tredje kvartal sidste år på 217 mio. euro, men analytikerne havde forventet et overskud i tredje kvartal i år på 454 mio. euro.

Oprindeligt havde bankens ledelse forventet en belastning i tredje kvartal som i andet kvartal - af størrelsesordenen 46 mio. euro.

Banken meddelte, at den trods tilbageslaget forventer at kunne nå sit overordnede mål om en forrentning af egenkapitalen på 12 pct. i 2007.
..

BRANCHENYT
Læs også