GN-ejere ribbet for værdier

Regnskab Et mislykket salg af ReSound og et dårligt regnskab knockouter aktien.

Det var en gennemført skidt dag for GN Store Nord.

Kursen raslede ned med næsten 17 pct. i kølvandet på meddelelsen om, at salget af høreapparatselskabet ReSound endeligt opgives. Bestyrelse og ledelse har efterhånden opbygget et anstrengt forhold til aktieanalytikerne efter utallige skuffelser.

Foruden forbløffelsen over, at ledelsen i GN i det mindste ikke forsøger med en selvstændig børsnotering, kom et dårligt regnskab for tredje kvartal til.

Den mislykkede salgsproces, der har stået på i næsten 16 måneder, har fuldstændigt slidt organisationen og medarbejderne op i ReSound. Indtjeningen halter, og der er ingen bedring i sigte før tidligst i andet halvår af 2008.

Lang vej endnu
Dertil kommer, at også headsetforretningen Netcom endnu har lang vej.

Den nye topchef, Toon Bouten, er utvivlsomt ved at vende Netcom, men analytikerne har nu i tre år lagt øre til historier om, at man snart begynder at tjene penge på at producere og sælge mobile headset.

Analytikernes skepsis irriterede tydeligt Toon Bouten, men i modsætning til ham har de været med i en længere periode. Igen og igen har de sat spørgsmålstegn ved, om indtjeningen nogen sinde vil blive en realitet og gang på gang er de blevet lovet en bedring lige om hjørnet.

»Kan vi ikke i det mindste få en indikation af, om I er villige til at skille jer af med divisionen, hvis den fortsat giver underskud?« lød det fra flere analytikere.

Men den garanti ville GN ikke udstede.

Ro om selskabet
Analytikerne forsøgte også at få en uddybende forklaring på, hvorfor GN valgte at gå tilbage til sin gamle organisation frem for at lade Netcom og ReSound børsnotere selvstændigt.

»Vi mener, at medarbejderne i ReSound og vores kunder skal have ro om selskabet. Usikkerheden har stået på for længe, og en beslutning om en børsnotering ville øge den usikkerhed yderligere og stjæle tid fra ledelsens arbejde,« sagde bestyrelsesformand Mogens Hugo Jørgensen, GN Store Nord.

Direkte adspurgt sagde han, at selskabet i realiteten ikke længere er til salg. At man har taget en time out. Det er et klart signal til kapitalfondene om, at de godt kan glemme alt om at købe GN's høreapparater foreløbigt.

Jagten på ny direktør
GN Store Nord bliver dermed igen holdingselskab for de to selvstændige selskaber Netcom og ReSound.

Selskaberne får egne bestyrelser, hvor der skal være folk med branchekendskab blandt medlemmerne. Netcom har allerede både en direktør og en finanschef, mens jagten er gået ind på en ny direktør til ReSound efter Jesper Mailind som stopper.

»Jeg forventer, at vi kan præsentere en ny direktør inden jul. Vi har en headhunter i gang, og der er flere interessante kandidater,« siger Mogens Hugo Jørgensen.

Bestyrelsesformanden er udmærket klar over, at der venter ham en varm velkomst på generalforsamlingen til foråret, når han skal forklare om handlen til 15,5 mia. kr. med schweiziske Phonak, der ikke blev til noget.


BRANCHENYT
Læs også