Aktiemarkedet rettede sig

Efter formiddagens yoyo-tur lukkede C20-indekset onsdag markante 2,5 pct. højere til 466,97, hvor rederiet Torm stak af fra resten af medlemmerne.

Således gik stemningen fra nervøs til optimistisk i løbet af dagen. Optimismen udsprang fra de amerikanske kanter.

Produkttankrederiet Torm stormede mod himlen og lukkede 9,9 pct. højere i kurs 192, mens tørlastrederiet Norden hoppede 8,3 pct. højere til 563. Det skete uden selskabsspecifikke nyheder. Ligeledes steg DSV 4,9 pct., Novozymes 5,8 pct. og Sydbank 5,1 pct. uden selskabsspecifikke nyheder.

A.P. Møller - Mærsk lukkede 3,0 pct. højere i kurs 61.700, efter at aktien en overgang lå til at tabe godt 2 pct. Investorerne afventer torsdagens markedsopdatering fra A.P. Møller - Mærsk.

Danske Bank, der steg 2,4 pct. til kurs 202,5, har ifølge investeringsbanken Cheuvreux det største fusionspotentiale med svenske SEB Bank. Det bryder med, at Nordea over en længere periode på rygtebasis har været set som den oplagte partner. Ifølge den franske analyse er baggrunden, at storaktionæren med 20 pct. i Danske Bank, rederikoncernen A.P. Møller - Mærsk, er klar til at strømline selskabet, efter at en ny ledelse og bestyrelse er kommet på plads.

Analytikerne hos Cheuvreux mener, at en fusion mellem SEB og Nordea er fordelagtig på mange måder, men at synergierne mellem Danske Bank og SEB skulle mindst være lige så store.

Hos JP Morgan i London giver man dog ikke det store for den nye vinkel på konsolideringsmulighederne i den nordiske banksektor.

»Båndene mellem A.P. Møller - Mærsk og Danske Bank er alt for tætte til, at de måtte ønske at skilles,« udtalte aktieanalytiker hos JP Morgan, Kian Abouhossein.

»A. P. Møller - Mærsk bruger Danske Bank til alle finansieringer, og derfor vil salget af ejerandelen i Danske Bank give rederigiganten større bankomkostninger,« bemærkede analytikeren.

Topdanmark-aktien, der lukkede 0,5 pct. lavere i kurs 768, har et "væsentligt kurspotentiale", og Sydbank fastholder derfor købsanbefalingen "overvægt", efter at have set forsikringskoncernens kvartalsregnskab.

»Det er vores vurdering, også i relation til Topdanmark, at det primære fokus skal lægges på det rigtigt gode resultat inden for skadesforsikring. Vi ser det store kursfald den seneste tid som en overreaktion og ser et væsentligt kurspotentiale i Topdanmark,« skrev analytiker Rune Majlund Dahl fra Sydbank.

FLSmidth & Co., der steg 2,2 pct. til kurs 503, er i dialog med russiske Eurocement om levering af flere nye cementfabrikker.

Neurosearch, der steg 0,9 pct. til kurs 334, aflagde regnskab for tredje kvartal, hvilket faldt ud som ventet. Jyske Bank fastholder anbefalingen "køb" med et tilhørende kursmål på 430 kr.

RB-Børsen

Læs også