Dollaren fik det bedre

Dollaren kom lidt til hægterne, og det samme gjorde aktiebørserne i New York.

Det lykkedes investorerne at få rusket lidt liv i den slappe dollar under onsdagens handel, og i det omsætningstynde marked virkede det som en smal sag at kaste lidt rundt med den amerikanske valuta i takt med fremlæggelsen af nøgletal fra begge sider af Atlanten.

Allerede dagen før gjorde dollaren tilløb til at genvinde en smule af sin tabte højde, og godt hjulpet af den forbedrede stemning på børserne i New York tirsdag aften blev den amerikanske valuta styrket over for en bred vifte af andre valutaer. Fremgangen for dollaren tog yderligere til efter offentliggørelsen af den tyske forbrugertillid fra Gfk-instituttet, der blev lidt af en skuffelse set med europæiske øjne og dermed et oplagt købssignal for dollarinvestorerne.

Opgørelsen fra Gfk-instituttet viste, at forbrugertilliden i Tyskland faldt til 4,3 i december fra 4,8 i november, mens analytikerne i gennemsnit havde kalkuleret med et mindre fald til 4,4. At dømme ud fra nedgangen i forbrugertilliden ser det ud til, at kreditkrisen har fået has på en del af optimismen, hvilket bekræftede formodningerne om, at den tyske økonomi var på vej ned gennem gearene.

Signalerne fra nøgletallene er ofte forskellige, og i dette tilfælde mente analytikerne, at den sivende forbrugertillid måske vil aftvinge Den Europæiske Centralbank en blødere retorik og dermed mindske sandsynligheden for kommende rentestigninger i eurozonen. Dermed svandt lidt af incitamentet til at parkere midler i euroen, og det blev af mange investorer brugt som undskyldning til at hjemtage gevinster på den seneste styrkelse af euroen, hvorefter en del af midlerne blev kanaliseret over i den amerikanske dollar.

Det varede imidlertid ikke længe, før investorerne fik et anderledes rentesignal fra eurozonen - denne gang i form af en overraskende stor stigning i pengemængden M3, der er blandt ECB's foretrukne inflationsindikatorer.

Vækst i pengemængden

..

Læs også