Kursfald efter nøgletal

Det danske obligationsmarked lukkede onsdag med store kursfald, og nedturen blev forstærket i den sene handel.

Kursfaldende skyldes en langt større stigning i pengemængden i eurozonen end ventet, hvilket øger inflationsbekymringerne. Den negative stemning blev forstærket, efter at aktiemarkederne steg kraftigt i den sene handel, hvilket fik investorerne til at fortsætte udsalget af de fastforrentede papirer.

Onsdag formiddag var fokus rettet mod stigningen i pengemængden i eurozonen, som overraskende steg hele 12,3 pct. på årsbasis i oktober i forhold til 11,3 pct. måneden forinden. Ifølge en rundspørge foretaget af Bloomberg News havde analytikerne ventet en mindre stigning til 11,5 pct.

»Stigningen i pengemængden giver ikke den store manøvreplads for Den Europæiske Centralbank til at sænke renten - tværtimod,« udtalte obligationsstrateg hos Societe Generale, Ciaran O'Hagan, til Bloomberg News. Inflationen er blevet sluppet løs, og det er sket på det værst tænkelige tidspunkt, vurderede strategen.

Onsdag eftermiddag kom der tal for det amerikanske boligmarked, idet salget af boliger i oktober blev præsenteret. Salget viste et fald på 1,2 pct. til 4,97 mio. enheder i oktober i forhold til 5,03 mio. enheder måneden forinden. Ifølge en rundspørge foretaget af Bloomberg News havde analytikerne ventet en mindre nedgang i salget til 5,00 mio. enheder.

Den tyske forbrugertillid fra Gfk-instituttet faldt til 4,3 i december i forhold til 4,8 måneden forinden. Analytikerne havde ventet et mindre fald til 4,4.

»Opgørelsen fra Gfk-instituttet var skuffende og var hovedårsagen til, at investorerne solgte ud af euroen, udtalte valutachef hos Mizuho Capital Markets, Neil Jones, til Bloomberg News. Ved dansk lukketid kostede en euro 1,4780 dollar. Den amerikanske 10-årige T-bond lå onsdag ved lukketid 12/32 lavere i kurs 102 2/32 med en effektiv rente på 3,99 pct.

RB-Børsen

Læs også