Admiralens spise

Admiralen ligger ikke på det mest charmerende havnehjørne, men hvad udsigten mangler, har maden til gengæld.

Fra sin plads på Admiralen kan man godt nok skue ud over havnen, om end det er så som så med antallet af skibe.

Men det er nu alligevel et lidt mærkeligt hjørne i Kolding, restauranten har fundet. Et hjørne, der er både aflangt og afrundet, og derfor er svært at indrette rigtigt hyggeligt, selv om der er gjort forsøg med at lade lokale kunstnere udstille på skift.

Akustikken er således ikke ret god - man skal dæmpe stemmen meget, hvis ikke man ved de andre borde skal følge med i samtalen. Ligesom vi under besøget havde rig lejlighed til at høre om store investeringer i både dette og hint til vand og til lands, især fra et nabobord.

Til gengæld kan man så nyde den gode og opmærksomme betjening og smage på maden, som absolut hører til i den bedre ende. Man kan ikke påstå, at samme mad er til foræringspriser - en frokostmenu, hvor man først får et stykke røget laks med krydderdressing og dernæst et lille stykke kalvekød og til sidst en tallerken med forskellige danske oste, koster 226 kr. En anden mulighed er flæskeæggekage (96 kr.), stjerneskud (110 kr.), oksemørbrad med svampe (150 kr.) og bakskuld med groft rugbrød - vi er jo i det sydlige Jylland, hvor den slags spise også kaldes ”tørrede jyder”. Fiskeretter er i det hele taget restaurantens hjertebarn, proklamerer den selv, hvorfor man selvfølgelig også kan få en fisketallerken (155 kr.) og en sildetallerken (82 kr.).

Restauranten er åben alle hverdage til frokost og aften. Om lørdagen kun aften og søndag efter aftale. Vi skal have vand at drikke til, og det er en vand fra Llanllyr, der er hentet op fra en kilde i et økologisk dyrket område i Wales - og som smager rigtig godt, selv til prisen (48 kr. for trekvart liter).

Maden er lækkert anrettet, og der er arbejdet med tilbehøret, ligesom brødet er af typen, der er svært at holde fingrene fra.

Midt i lokalet står en kaffemølle, så det er i ordets bogstaveligste forstand friskmalet kaffe, der serveres - sammen med lidt chokolade, der er prikken over i'et for et godt måltid.

Admiralen, Toldbodgade 14, Kolding

Bordbestilling: 75520421

Mail: admiralen@admiralen.dk

Mad:

[x] [x] [x] [x]

Betjening:

[x] [x] [x] [x]

Atmosfære:

[x] [x] [x]

..

Læs også