Norden sejler på guldkurs

Rederiet Norden har opjusteret efter de tre første kvartalers resultat.

Der bliver sejlet penge hjem i rederiet Norden, der også sikrer en del af indtægterne i tørlastafdelingen i fremtiden.

Resultatet i Norden for tredje kvartal - 196 mio. dollars - er alene mere end en tredobling i forhold til samme periode sidste år. Resultatet for de tre første kvartaler blev 481 mio. dollars (2.665 mio. kr.)

Rederiet nåede fragtindtægter (omsætning) i de første ni måneder på 1.883 mio. dollars mod 840 mio. dollars i den samme periode året før.

Fragtindtægterne i tredje kvartal var 779 mio. dollars, hvilket er en stigning på 146 pct. i forhold til samme periode sidste år. Stigningen forklares med højere fragtrater i tørlastsegmentet samt flere skibsdage i begge segmenter.

Analytikerne havde ventet en omsætning 1,8 mia. dollars og et resultat før skat på 469 mio. dollars.

Analytikere havde ventet et resultat efter skat på 452 mio. dollars, men rederiet kom ud af de første ni måneder med et overskud på knap 500 mio. dollars.

EBITDA for tredje kvartal blev 137 mio. dollars - en stigning på 180 pct. i forhold til samme periode sidste år. I de første ni måneder af i år var EBITDA 330 mio. dollars mod 114 mio. dollars sidste år.

»Den højere driftsindtjening er et resultat af en betydelig fremgang i tørlastafdelingen som følge af høje fragtrater og en god positionering. Tankafdelingens EBITDA er faldet som følge af et svagere spotmarked,« skriver Norden.

Flåden vokser ..

Læs også