Fortsat fald i ledighed

Den danske ledighed bevæger sig stadig i nedadgående retning, men selv om niveauet nærmer sig nul, vurderer Dansk Erhverv, at det fortsat er muligt at finde arbejdskraft - især i servicesektoren.

»Presset på arbejdsmarkedet har tvunget alle parter til at bevæge sig ud over de sædvanlige rammer. Resultatet er, at mange svagere grupper er kommet ind på arbejdsmarkedet og dermed ud af forsørgelsessystemet,« siger cheføkonom i Dansk Erhverv Jens Brendstrup.

Dansk Erhverv understreger derfor behovet for at give servicevirksomhederne de bedst mulige rammebetingelser, idet specielt servicevirksomhederne har vist deres evne til at opsuge den type arbejdskraft. I mange firmaer er der arbejdspladser til dem, der traditionelt har svært ved at få arbejde, fordi de har en kortere uddannelse eller mangler faglige kompetencer.

»Vi venter ikke en beskæftigelsesfremgang på linje med den, vi har set de seneste tre år, hvor 60.000 flere er kommet i arbejde. Men der vil stadig være behov for nye hænder i servicefagene,« siger Jens Brendstrup

RB-Børsen

Læs også