Bernanke sendte C20-indekset op

En yderst positiv stemning satte sig en smule ved middagstid, og fredagens C20-indeks lukkede 0,5 pct. højere i 471,76.

Den gode stemning opstod, da den amerikanske centralbankchef, Ben Bernanke, i en tale indikerede, at centralbanken kan være klar til at sænke renten.

»Den positive stemning udsprang fra Ben Bernanke, som natten til fredag indikerede, at centralbanken er parat til at bruge rentevåbnet til at styre kreditkrisen, hvilket på kort sigt understøtter aktierne.« Det udtalte chefrådgiver Claus Paaske Larsen fra Nordea til RB-Børsen.

A.P. Møller - Mærsk, der torsdag overraskede med en regnskabspræsentation i stedet for den ventede markedsopdatering, lukkede 1,1 pct. lavere i kurs 60.700. Den hollandske investeringsbank ING sænkede kursmålet med 10.000 kr. til kurs 55.000. Anbefalingen er stadig "sælg". S&P Equity Research sænkede kursmålet til 65.000 fra 72.000.

Tørlastrederiet D/S Norden, som torsdag aflagde regnskab, lukkede 2,4 pct. højere i kurs 552. Regnskabet blev positivt modtaget af Sydbank. Tørlast driver den positive udvikling, mens "tank" var svagere end ventet.

»Regnskabet viste, at Norden har øget afdækningen markant siden udgangen af september, og de indikerer desuden, at der er ny indtjeningsrekord i vente i 2008. Vi ser fortsat et ekstremt attraktivt tørlastmarked i 2008 og 2009,« skrev senioranalytiker Jacob Pedersen fra Sydbank.Salg af stor aktiepost


..

BRANCHENYT
Læs også