Mange overforsikrer sig

Selv om rejseforsikringer, der dækker hele verden, er blevet en bestseller tæt årsskiftet, begiver hver fjerde dansker sig aldrig nogensinde uden for Europa.

Tusinder af danskere kommer fra nytår til at betale for rejseforsikringer, som de efter al sandsynlighed aldrig vil få brug for.

Det viser en undersøgelse af danskernes rejsevaner, foretaget af analysebureauet Epinion Capacent for Topdanmark. Forringelsen af den offentlige sygesikringsdækning i udlandet fra den 1. januar har kastet forsikringsbranchen, rejsebureauer, banker og kreditkortselskaber ud i indædt konkurrence om det givtige marked for rejseforsikringer.

Sådanne forsikringer er ofte bundet op på køb af indboforsikringer eller på, at der samtidig købes for bestemte beløb på et kreditkort. Men der er tale om forsikringer, som mange kunder næppe kommer til at bruge fuldt ud, mener privatkundechef i Topdanmark Erik Adrian.

Mange danskere kommer derfor til at betale forsikringsudgifter for dem, der rejser meget uden for Europa. Ifølge undersøgelsen har hver fjerde dansker aldrig rejst uden for Europa. Og kun 24 pct. har rejst uden for Europa de sidste 12 måneder.

Stort salg


..

BRANCHENYT
Læs også