Begrænset hæftelse ved misbrug af Dankort

Misbrug Som udgangspunkt er det kortudstederne, der bærer risikoen, hvis der uberettiget hæves penge på et dankort - også selv om misbrugeren har haft adgang til pinkoden. Men der er en række undtagelser til hovedreglen.

Hr. Jensen var kasserer i den lokale grundejerforening. Umiddelbart før sin vinterferie pakkede Jensen sin taske, der skulle bruges til den årlige generalforsamling, der skulle afholdes to dage efter den planlagte hjemkomst, nemlig den 10. februar.

I tasken lå forskellige mapper med papirer, et Dankort til foreningens konto samt en pinkodehusker. Dagen efter Jensen var taget af sted, var der indbrud i hans hus, hvor forskellige effekter - en video, en cd-afspiller m.v. - blev stjålet. Jensen, der skulle være væk en uge, blev kontaktet af sin søn dagen efter indbruddet, og Jensen fik sønnen og en nabo til at sørge for det fornødne, herunder til at se efter, hvad der eventuelt måtte være blevet stjålet. Det kneb imidlertid med rigtigt at nyde ferien, der derfor blev afbrudt en dag for tidligt, og Jensen vendte hjem allerede den 8. februar. Det gik imidlertid endnu et døgn, før Jensen opdagede, at tyvene også havde taget hans taske med papirer, Dankort og pinkodehusker. Jensen lukkede kortet via banken straks næste morgen, banken åbnede. Tyvene havde hævet 19.100 kr.

Overhørt koden

..

Læs også