Bremseklods på tvangsauktionerne

Håndsrækning til amerikanske husejere, der trues af tvangsauktion, skal samtidig lægge en dæmper på den internationale kreditkrise.

Washington

Flere hundrede tusinde amerikanske husejere kan se frem til at få en hjælpende hånd fra finansminister Henry Paulson, der med et nyt indgreb forsøger at forhindre, at hundredetusinder af boliger går på tvangsauktion.

Finansministeren, der har en fortid som chef for USA's største investeringsbank, Goldman Sachs, fortsatte i weekenden forhandlingerne med sine tidligere kolleger om afgørende detaljer i en større redningsplan.

Henry Paulson forsøger at overtale långiverne til at fastlåse renten på boliglån, som ellers er givet med en variabel rente. Omkring to millioner af disse lån vil i løbet af de kommende måneder får renten forhøjet med en tredjedel.

Resultatet bliver ifølge regeringens egne beregninger, at omkring en halv million af disse låntagere rammes så hårdt, så de mister deres boliger. Andre beregninger tyder på et endnu højere tal.

Ved at fastfryse renten skulle det være muligt at forhindre et stort antal tvangsauktioner. Det er imidlertid usikkert, hvor mange låntagere de nye regler skal omfatte, og hvor længe fastlåsningen kommer til at gælde...

Læs også