Sigtet for hæleri

Et forældrepar måtte en tur i dommervagten, da politiet mener, at de har fået penge fra deres søn - penge, der kommer fra en gigantisk sag om svindel med moms. Parret er sigtet for hæleri af særlig grov beskaffenhed, efter de i 2004 fik og brugte en halv mio. kr., de havde fået af deres søn. De risikerer op til seks års fængsel.

Forældrene undgik at blive fængslet, da man i dommervagten kom frem til, at de ikke kunne ødelægge politiets efterforskning.

Sønnen har været med i et stort sagkompleks om svindel med moms, der har flere andre tiltalte. Men sønnens sag måtte tages ud af Københavns Byrets behandling af sagen, der går under navnet "Gul Feber", da han er forsvundet.

Den danske forretningsmand flyttede fra Monaco til Dubai, inden politiet fik fat i ham. Men på en begæring fra dansk politi blev manden i slutningen af december 2005 sat i en slags husarrest. Siden forsvandt han, og ingen ved, hvor han er i dag. Dansk politiet har nu eftersøgt den 27-årige mand fra Sorø via Interpol, og sagen mod ham er ikke droppet.

Der faldt dom i Københavns Byret i hovedsagen den 4. oktober i år. Og de syv tiltalte kunne indkassere fængselsstraffe på mellem seks år og to et halvt år. Dommen blev anket på stedet af tiltalte.

Samlet var de syv tiltalt for at have unddraget statskassen for over 187 mio. kr. via selskaber i både Danmark, England og Hong Kong. Alle de tiltalte har nægtet sig skyldige i politiets anklager mod dem.

Vicestatsadvokat Henrik Aagaard oplyser til Ritzau, at sagen i Østre Landsret endnu ikke er berammet./ritzau/

Læs også