Sundere ansatte

Medarbejdere hos Banedanmark skal være sundere. Derfor satser virksomheden, der står for drift og vedligeholdelse af jernbanenettet i Danmark, på motion og sundhed.

»Sundhed er ikke noget, virksomheden kan bestemme over, det gør den enkelte i sidste ende. Men hvis vi med de rammer, vi stiller op, kan være med til at øge motivationen og f.eks. bekæmpe stress, så er indsatsen i hvert fald givet godt ud. Et godt eksempel kan være muligheden for at dyrke motion i arbejdstiden,« siger Banedanmarks direktør, Jesper Hansen.

Baggrunden for indsatsen er en undersøgelse, der viser, at Banedanmarks medarbejdere på flere områder har en dårligere sundhedstilstand end den gennemsnitlige dansker blandt andet med hensyn til vægt og rygning. Samtidig viste undersøgelsen, at halvdelen af medarbejderne ønskede at gøre noget ved deres egen sundhedstilstand.

Banedanmarks ledelse forsøger at gå forrest med et godt eksempel. Ledelsen for forpligtet sig til at forbedre konditallet med gennemsnitlig 5 pct. og samlet skære 50 cm af livvidden.

/ritzau/

Læs også