Vi køber kopivarer i stor stil

Hver fjerde dansker har købt falske mærkevarer, og langt de fleste ved, hvad de gør. HTS kræver bødestraf til forbrugere, der køber ulovlige kopier. Alene salget af falske sko og tøj udgør op mod to mia. kr., vurderer branchen.

Danskerne køber kopivarer i stor stil, og langt de fleste er udmærket klar over, at de har købt et falsk produkt. Dansk Textil Union vurderer, at forbrugerne årligt køber ulovlige sko- og tøjvarer for op mod to mia. kr. Dertil kommer kopivarer fra andre grene af erhvervslivet.

Erhvervsorganisationen HTS er rystet over omfanget og kræver bødestraffe på adskillige tusinde kr. til forbrugere, der indfører falske mærkevarer til Danmark.

»Køb af ulovlige kopier er at sidestille med anden berigelseskriminalitet, og det bør straffes derefter,« siger Ole Krog, der er adm. direktør i HTS, Handel, Transport og Service.

Han ser gerne, at niveauet i grove tilfælde bliver det samme som i Italien, hvor der er givet bøder på næsten 25.000 kr. for at købe ulovlige kopier af eksempelvis solbriller.

De unge fører an

..

Læs også