10 sikre karriere-dræbere

Den amerikanske business coach og forfatter John McKee har listet 10 selvdestruktive arbejdsvaner, som du skal lægge fra dig i en fart, hvis du vil have succes:


1. Du sørger ikke for at være opdateret og udvikle dig. Kollegaerne overhaler dig indenom vidensmæssigt.

2. Du leverer ikke de forventede resultater. Vindere ved, at det, som virkelig tæller, er resultater.

3. Du er upersonlig i din kommunikation og foretrækker e-mail frem for personlig kontakt. Det er vigtigt at bevare det sociale aspekt og vise dit ansigt, ellers bliver du let usynlig.

4. Du tror, du er uerstattelig. Der er ikke plads til divaer på arbejdspladsen. I det øjeblik du bilder dig ind, at du er uundværlig og den eneste, som kan klare dit job - så er du godt på vej til at være 'so yesterday'.

5. Du kender alle svarene. Hvis du tror, du ved alt, stagnerer din karriere. Vindere er konstant optaget af at udvikle sig på alle fronter og samler på ny viden.

6. Du omgiver dig med rygklappere. Kun tabere kan lide at blive klappet på ryggen og strøget med hårene. Vindere opmuntrer andre og sætter pris på deres kreativitet.

7. Du glemmer at rose andre. Kun en taber tager hele æren alene, når en opgave går godt. Vindere lader rosen gå videre.

8. Du glemmer at promovere dig selv. En ting er at prale - det virker ikke - omvendt virker det heller ikke at være en stille grå mus. Husk at gøre omgivelserne opmærksomme på det, når du løser en opgave med succes.

9. Du beder ikke om hjælp. Tabere er bange for at søge råd hos en god ven, en kollega eller en coach. Vindere erkender, at alle kan tabe pusten og perspektivet. De søger råd og vejledning, når det er nødvendigt.

10. Du har ingen mål med dit liv. Succesfulde mennesker har en klar plan med deres liv og karriere. Måske er den ikke skrevet ned, men den er der, og de minder ofte sig selv om den. Hvis du ikke har nogen, er det på høje tid at få en!

Læs også