Arne R. Steinmark på blokken

Arne R. Steinmark, adm. direktør for fagbladet og mediehuset Ingeniøren, der netop har offentliggjort, at printversionen af it-mediet Version2 afvikles og flytter over på internettet.

I begrunder lukningen af printudgaven, der kommer hver anden uge, med en markant nedgang på annoncemarkederne. Men da Ilancerede bladet i november 2006, var både annoncemarkederne og oplagstallene faldende. Hvorfor satsede I på print?

Markederne var ganske givet faldende, men ikke faretruende. Så vi vurderede, at vi havde en forretningsmodel, som kunne få en realistisk del af markedet for it-printannoncer. Men vi havde ikke forudset, at faldet blev så massivt. Altså tre kvartaler i træk med en nedgang på 26 pct. sammenlignet med foregående år. Vi har siden i sommer gennemført undersøgelser, der viser, at der sker en strukturændring på it-markedet. Resultatet er, at pengene simpelthen ikke kommer tilbage.

It-magasinet Comon trak sit printmedie tilbage i sommer. Burde I ikke have set faresignalerne ved Comons satsning på print?

Vi analyserede markedet rigtigt grundigt, inden vi gik i krig. Vi lavede blandt andet et projekt, hvor vi talte med målgruppen, analytikere og annoncører. Når vi taler om de redaktionelle målsætninger, er de opfyldt. Vi har bare haft den situation, hvor vi var villige til at investere nogle penge i at få vores brand op at stå. Men vi kan konstatere, at markedet bare ikke kan bære et sådant medie.Du har en baggrund fra Computerworld, der er ejet af IDG Danmark. Hvordan ser jeres strategi ud i forhold til dem, nu hvor I ikke længere kan tage markedsandele på print?

I vores målgruppe blandt ingeniørerne er en masse it-professionelle. Dem vil vi gerne henvende os til. Det er min oplevelse, at Computerworld har en anden profil. Vores målgruppe har en mere teknologiske orientering, som vi vil fortsætte med at satse på. Vi ser også, at it-annoncørene har taget positivt mod de nye produkter på nettet.Hvordan kommer Version2 til at se ud fremover?

Kampen om it-folket står på nettet. Derfor kommer vi til at arbejde videre med Version2 på nye måder. I december kommer der eksempelvis en ny tjeneste med fokus på communities og brugerinddragelse.

Læs også