Polaris klar til kamp på serviceydelser

Kapitalfonden har købt svenske Frösunda, der assisterer handikappede og gerne vil ind på det danske marked.

Den danske kapitalfond Polaris har købt Frösunda AB, der er en af de største udbydere af health care service til handikappede i Sverige.

Opkøbet er første skridt på vejen mod opkøb i Danmark og resten af Norden i takt med, at arbejdsopgaverne udliciteres fra det offentlige.

Frösunda har 3.400 ansatte og er til stede i 29 svenske byer, hvor man yder personlig assistance til handikappede i hjemmet, på arbejdspladsen, skoler og i fritiden. Omsætningen er på 800 mio. svenske kroner (ca. 650 mio. kr.). Investorerne i Polaris er blandt andre A.P. Møller, Danske Bank og ATP Private Equity.

»Vi kan udmærket forestille os at købe op i Danmark inden for det samme område. Det bliver næppe lige så store opkøb som i Sverige, men såkaldte tillægsopkøb,« sigerfinansdirektør og partner Henrik Bonnerup fra Polaris Equity.

Er modviljen over for udliciteringer forsvundet i Danmark?

»Socialministeriet har lavet en undersøgelse af, hvordan denne form for brugerstyret personlig assistance fungerer i Sverige og Norge. Det er for at finde ud af, om man skal lave det samme i Danmark. Der findes allerede firmaer, som udbyder services til handikappede, så vi regner da med, at det også kan fungere i Danmark,« siger han.Rettighedslov


..

Læs også