Aktieuro gav kursfremgang

Investorerne på det danske obligationsmarked tog tirsdag sine ledetråde fra aktiemarkedet, som led under fornyede kreditmarkedsbekymringer.

Specielt de amerikanske investeringsbanker tog imod tørre tæsk på grund af sænkede forventninger. Det fik investorerne til at søge mod de mere sikre fastforrentede papirer. Den negative stemning blev understøttet af fortsatte vækstbekymringer for eurozonen.»Obligationsmarkedet er understøttet af flugt til sikker havn, og rentenedgangen tirsdag er alene aktierelateret,« udtalte obligationschef hos UBS, William O'Donnell, til Bloomberg News. »Obligationerne er det eneste i øjeblikket, som mange investorer tør placere deres kapital i,« vurderede O'Donnell.

EU-kommissær Joaquin Almunia udtalte tirsdag, at den økonomiske vækst i eurozonen kan falde til under 2 pct. til næste år, hvilket vil være for første gang i tre år. For blot tre uger siden spåede en prognose fra EU-kommissionen om en økonomisk vækst på 2,2 pct. næste år. Det skete i forbindelse med Ecofin-mødet i Bruxelles.

Producentpriserne i eurozonen for oktober forstærkede inflationsbekymringerne tirsdag, idet priserne steg 0,6 pct. for måneden og 3,3 pct. på årsbasis. Ifølge en rundspørge foretaget af Bloomberg News havde analytikerne ventet en stigning på 0,4 pct. for måneden og 3,0 pct. på årsbasis.

De to amerikanske centralbankmedlemmer, Eric Rosengren og Janet Yellen, talte natten til tirsdag, og begge medlemmer ser en forværring af den amerikanske økonomi. Eric Rosengren venter, at kreditmarkedsproblemerne vil blive værre, før de kan blive bedre, mens Janet Yellen hæftede sig ved en overraskende svækkelse af de seneste amerikanske nøgletal.

Ved dansk lukketid kostede en euro 1,4747 dollar og blev dermed pænt styrket mod dollaren. Den amerikanske tiårige T-bond lå ved dansk lukketid 3/32 lavere i kurs 103 5/32 med en effektiv rente på 3,86 pct.

RB-Børsen

Læs også