Pumpe-eksport med slør

Tidligere eksportdirektør hos Grundfos fortalte som vidne i retten for første gang om pumpekoncernens skandaleramte eksport til Irak.

Lige siden der gik hul på Grundfos' Irak-skandale i august 2005, har han været den mystiske mand - den tidligere eksportdirektør Jørgen Otto Knudsen.

Koncernledelsen i Grundfos har aldrig sagt det, alligevel har ingen med kendskab til sagen har været i tvivl om, at Jørgen O. Knudsen blev pålagt ansvaret for, at Grundfos betalte Saddam Hussein-styret i Irak penge under bordet i 2000/2001 for at skaffe millionordrer på pumper.

Eller at sagen var årsag til, at Jørgen O. Knudsen efter mere end 35 års ansættelse måtte forlade Grundfos i 2004 under vilkår, som siden har holdt Jørgen Knudsens opfattelse af sagen væk fra offentligheden.

I går var han for første gang nødt til at sige noget om, hvad han lavede for Grundfos i Irak, da han var indkaldt som vidne i en retssag, hvor en irakisk handelsagent kræver penge, som han mener, at Grundfos har snydt ham for.

Afhøringen af Jørgen O. Knudsen viste sammen med dokumenter fremlagt i sagen, at Grundfos arbejdede med kulørte metoder, når der skulle eksporteres pumper til Irak.

Forberedelse til salg


..

Læs også