ØK slipper for at hyre ekstra folk

Venezuela sagde nej til en ny forfatning, der ville sænke arbejdstiden til 36 timer om ugen.

Det venezuelanske nej til en ny forfatningsreform betyder, at ØK kan regne med at køre sin forretning videre som normalt. Havde præsident Hugo ChÀvez fået støtte til sine ændringsforslag, ville det have ændret arbejdstiden markant i det sydamerikanske land.

ØK har den største af sine tre forretninger placeret i Venezuela. Det er Plumrose-koncernen, som hører under EAC Foods, og som driver svinefarme, slagteri, kødforædlingsfabrik og et eget omfattende distributionsselskab.

»Befolkningen stemte nej til ændringerne, så for os ændrer det ikke noget med den daglige måde at drive forretning på. Det kører vel videre, som det har gjort hidtil,« siger adm. direktør Bent Porsborg fra EAC Foods i Caracas, Venezuela.

Et af de mange forslag til ændringer i den nye forfatning gik blandt andet ud på, at arbejdstiden skulle sættes ned til 36 timer, hvilket svarer til to timer mindre om dagen. Noget, der på langt sigt kunne have fået betydning for den danske koncern, som har over 2.600 ansatte.Ens for alle


..

Læs også