EU til kamp mod kopivarer

detail Danske EU-parlamentarikere vil have problemet med piratkopier kulegravet, så EU kan gribe magtfuldt ind mod det stigende problem. Sundheden og sikkerheden er truet, mener de.

EU skal gøre langt mere for at komme den stigende handel med kopivarer til livs. Piratkopier af medicin, flyreservedele, telefoner og legetøj truer sundheden og kan i sidste ende koste menneskeliv. Derfor skal myndighederne have bedre muligheder for at bremse bagmændene.

Det mener EU-parlamentarikeren Christel Schaldemose fra Socialdemokratiet. Hun har sammen med Karen Riis-Jørgensen fra Venstre dannet en arbejdsgruppe, der skal sætte fokus på den omsiggribende handel med falske mærkevarer.

»Vi taler ikke længere blot om kopier af Gucci og andre luksusvarer. Listen over falsk medicin og ulovlige kopier af elektronik er lang, og dermed er sundheden og sikkerheden truet,« siger Christel Schaldemose.

Problemet er, at producenterne udelukkende går efter profit uden at tænke på forbrugernes sikkerhed. Samtidig er producenterne blevet dygtigere og dygtigere, så selv fagfolk har svært ved at genkende ulovlige kopier.

Kopisager eksploderer


..

Læs også