Kvægeksportør skal tilbagebetale EU-støtte

EU-STØTTE Efter afsløringer af ulovligheder på dyretransporter skal den største danske kvægeksportør nu returnere den udbetalte EU-støtte.

Danmarks største eksportør af levende kvæg, det landmandsejede Bovi-Denmark, får nu en økonomisk straf efter afsløringerne af svindel med kvægtransporter til Rusland.

Eksporten af de drægtige kvier er sket med økonomisk støtte fra EU, og de penge bliver Bovi-Denmark nu bedt om at betale tilbage.

»En ufravigelig betingelse for at modtage eksportstøtte er, at transporterne sker i overensstemmelse med EU's regelsæt. EU-reglerne for dyretransporter skal også følges, når lastbilerne har passeret EU's ydre grænse,« siger kontorchef Torben Milthers, Direktoratet for FødevareErhverv.

Morgenavisen Jyllands-Posten kunne tirsdag dokumentere, at en større konvoj lastbiler med danske kvier i februar 2007 brød EU's transportregler undervejs til Rusland.

Som følge af disse regelbrud har Direktoratet for FødevareErhverv sendt et brev til Bovi-Denmark med krav om, at støtten skal tilbagebetales.

»Virksomheden har mulighed for gøre indsigelse, hvis der findes en fornuftig forklaring,« understreger Torben Milthers.

Men der er næppe en god undskyldning. For Bovi-Denmark erkender selv, at der er sket klare regelbrud på turen til Rusland.

Ingen hvile


..

Læs også