Energimilliarder atter i spil

Klima- og energiminister Connie Hedegaard indledte i går anden runde i forhandlingerne om regeringens grønne energiplan.

Efter flere måneders pause er forhandlingerne om VK-regeringens grønne energiplan 2025 atter i gang.

Ifølge Morgenavisen Jyllands-Postens oplysninger indledte klima- og energiminister Connie Hedegaard (K) anden runde i det langstrakte forhandlingsforløb i går, da hun for første gang mødtes med Folketingets partier om planen.

I dag følger så endnu en runde, hvor partierne blandt andet skal drøfte mere vedvarende energi, biobrændstof, grønne afgifter, energibesparelser og intelligente el-målere.

Udgangspunktet for de genoptagne forhandlinger er ifølge Jyllands-Postens oplysninger et fortroligt udkast til en aftale, som VK-regeringen tidligere har udarbejdet sammen med Socialdemokratiet, Danske Folkeparti, SF og de radikale.

Ifølge beregninger, udarbejdet af embedsmænd i bl.a. Skatte- og Finansministeriet, vil en aftale på basis af det foreløbige udkast udløse en årlig regning til danskerne på 19 mia. kr. i 2025.

Regningen opstår som følge af regeringens ambition om, at 30 pct. af Danmarks energiforbrug fremover dækkes af grønne energiløsninger som vindkraft, solenergi, biobrændsel og bølgekraft.

Planen fremlagde statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) i januar. Målet var at have en aftale på plads inden sommerferien. Det er uvist, hvornår de nye forhandlinger ventes afsluttet.


Læs også