Havmøller er Dongs nye guldæg

Dong Energy ventes at bruge 3,5 mia. kr. på opførelsen af havmølleparken Horns Rev 2 ud for Esbjerg.

Det er ikke bekymring for klimaet, der får Dong Energy til at poste store milliardbeløb i nye havmølleparker. Investeringen sker, fordi Dong øjner en god forretning.

»Vi foretager investeringen, fordi vi synes, at det er en fornuftig forretning,« siger Anders Eldrup, adm. direktør i Dong Energy.

Den danske energikæmpe er verdens største operatør af havmølleparker, og koncernen vil de kommende år bruge mere end 10 mia. kr. på fire nye parker.

Det er således kun få dage siden, at Dong-bestyrelsen godkendte to nye britiske havmølleprojekter til en samlet pris på 5,2 mia. kr. En godkendelse, som ifølge Anders Eldrup kun er kommet i hus, fordi projekterne opfylder bestemte krav til afkastets størrelse.

Dongs topchef kommer ikke med præcise tal for potentialet i havmølleparkerne. Men et kig på koncernens seneste kvartalsregnskab viser, at der er gode penge i grøn energi som vind- og vandkraft.

I årets første ni måneder har Dong således solgt grøn energi for 876 mio. kr. Indtil videre et beskedent beløb i forhold til den samlede Dong-forretning. Til gengæld kan topledelsen glæde sig over, at driftsoverskuddet er på 452 mio. kr. I forhold til salget svarer det til en indtjening på 52 pct., mens tallet for den resterende Dong-forretning er 29 pct.

Garanteret indtjening


..

Læs også