Britisk øl-boss skaber splid

Scottish & Newcastle har ingen problemer med hollænderne - kun med danskerne

Scottish & Newcastle, S&N, forsøger at drive en kile ind mellem det fælles konsortium, som Carlsberg og Heineken har dannet i forsøget på at overtage det skotske bryggeri.

I et interview med den hollandske avis Het Financieelle Dagblad siger koncernchef John Dunsmore fra S&N: »Vi har ingen problemer med Heineken (med hensyn til prisfastsættelsen af den del af S&N, som hollænderne er interesserede i, red.). Vores problemer er udelukkende med Carlsberg, som ikke vil lade os offentliggøre forventningerne til vores fælles russiske selskab BBH for 2008 og 2009. Dermed afskærer Carslesberg vores aktionærer fra at kunne tage ordentlig stilling til hele tilbuddet fra Carlsberg/Heineken på S&N,« siger John Dunsmore.

Samtidig gentager han, at Scottish & Newcastle har en åben aktiebog og ikke er underlagt ejerbegrænsninger - i modsætning til det fondsdominerede Carlsberg. Alle kan købe S&N, hvis prisen er rigtig.

»Men den pris, vi er blevet tilbudt, på 750 pence pr. aktie undervurderer den sande værdi af vores bryggeri. Vi er i konstant forbindelse med vores aktionærer og har fuld opbakning til at sige nej til tilbuddet,« siger John Dunsmore i det hollandske interview.

Det står i skærende kontrast til en undersøgelse fra britiske Execution Research, som Dagbladet Børsen omtalte tirsdag. Her ønskede 60 pct. af aktionærerne i S&N en forhandling med det dansk-hollandske konsortium.

Læs også