Gigantsatsning på vindenergi

Dong arbejder målrettet på at skifte kul, olie og gas ud med vindenergi. Inden 2010 venter topchef Anders Eldrup at have søsat havmølleprojekter for 15 mia. kr. Pengene vil han finde i Dong-kassen.

Med en dugfrisk beslutning om at etablere to nye britiske havmølleparker har Dong Energy for alvor vist, at investeringer i havvindmølleparker langt fra er en sideforretning.

For øjeblikket har den danske energikoncern således gang i fire havvindmølleprojekter i Danmark og Storbritannien til en samlet pris af mere end 10 mia. kr. De gigantiske investeringer sker i et forsøg på at ændre Dong-forretningen, så den bliver mindre afhængig af fossile brændsler som kul, naturgas og olie.

»Vi har en betydelig portefølje af fossile kraftværker, og vi vil godt have ændret balancen i vores samlede energiproduktion, så vi får en større andel af vedvarende energi. Det er vigtigt for os at have et så varieret produktionsapparat som muligt i stedet for lægge alle æg i én kurv,« siger Anders Eldrup, adm. direktør i Dong Energy.

Et skridt, som han blandt andet forklarer med, at ingen endnu ved, hvordan verden ser ud på den anden side af 2012, når den nuværende EU-aftale om udledning af CO -2 udløber.

Øget produktivitet

..

Læs også