Politiet går efter millionerne

For anden gang inden for kort tid har Statsadvokaturen for Særlig Økonomisk Kriminalitet (SØK) haft succes med en ny gå-efter-pengene-strategi.

I fredags gav Københavns Byret SØK - populært kaldet bagmandspolitet - grønt lys til at konfiskere 1,1 mio. kr. på en amerikansk virksomheds Nordea-konto, selv om der ikke var bevis for, at pengene stammede fra kriminalitet.

Dommen slog imidlertid fast, at firmaet Diaplast Corp. var skyldig i databedrageri, så der var under alle omstændigheder en formodning om, at selskabets penge nok ikke stammede fra almindelig forretningsaktivitet.

Personerne bag selskabet havde lusket programmer ind på intetanende danske og svenske personers hjemmecomputere og skaffet sig adgang til ofrenes netbanker.

Før i tiden ville bagmandspolitiet primært være gået efter at få selskabet og bagmændene straffet, men politiet har indledt en ny strategi, der skal sikre, at kriminelle ikke bare kan vade ud fra fængslet og indlede det søde liv med udbyttet fra forbrydelserne bagefter.

Narko-paragraf

..

BRANCHENYT
Læs også