Skattetænkning på vej ud

Stadig flere skyder penge i aktieselskaber uden skattefordele. Investering er kommet i fokus.

Der er stadig godt gang i salget af skattebegunstigede K/S-projekter op til nytår, men overordnet set er der sket et stort skift i investorers adfærd.

Hvor skattebegunstigede kommanditselskaber tidligere stod højest på ønskesedlen, vinder traditionelle investeringer i aktieselskaber nu for alvor indpas, oplyser Difko.

»Der sker et skift fra K/S til A/S. Tidligere udgjorde K/S-projekter 90 pct. af vores udbud, men stadig flere projekter bliver udbudt som aktieselskaber, hvor der ikke er nogen umiddelbar skattefordel, men hvor den grundlæggende investering er i fokus. Halvdelen af vores udbud sker nu som A/S-projekter,« siger Steen Møller Jensen, direktør i Difko Børs.

I denne uge sender Difko et skibsprojekt til 200 mio. kr. på markedet.

»Det bliver udbudt som et aktieselskab, og det er første gang nogensinde, vi gør det med et skibsprojekt,« siger Steen Møller Jensen.

Det er dog oftest ejendomsselskaber, der bliver pakket ind i et A/S frem for et K/S. Investorer undgår på den måde den økonomiske afhængighed af medinvestorer, ligesom et aktieselskab ikke behøver at fokusere ensidigt på afskrivningsberettigede ejendomme, da der alligevel ikke er nogen umiddelbar skattefordel ved at vælge aktieselskabsmodellen.

Difko udbyder snart en ejendom i Frederikshavn til knap 100 mio. kr., som er pakket ind i A/S-modellen, selv om der i stueetagen er afskrivningsberettigede butiksarealer.

»For et par år siden havde vi valgt K/S-modellen og dermed appelleret til investorer med et skattefradrag. I dag er fokus på den grundlæggende investering i ejendommen,« siger Steen Møller Jensen.

Interessen for aktieselskaber er blevet hjulpet på vej af, at det er muligt at anvende pensionsmidler til sådanne investeringer, men selskabsinvestorer tegner sig stadig for den største efterspørgsel.

En lempelse

..

BRANCHENYT
Læs også