DR klar til drama på nettet

TV Ultrakorte drama-serier på internettet og mobiltelefonen bliver den næste store kampplads for tv- stationerne. DR vil satse på den korte form på nettet senest i 2009.

Spændingen har knap fortaget sig efter sidste afsnit af DR's succesfulde dramaserie, ”Forbrydelsen”, før DR nu varsler nye planer på området.

Den tid er nemlig slut, hvor drama mest var noget, der blev sendt på tv.

Internettet skal fremover spille en langt mere aktiv rolle i at få de unge til at kigge med, siger virksomhedens generaldirektør Kenneth Plummer.

I modsætning til mere traditionelle satsninger som ”Forbrydelsen” og ”Krøniken” bliver der her tale om ultrakorte drama-formater af to til fire minutters varighed.

Til gengæld vil sådanne serier blive sendt med stor hyppighed.

»Det er en af de ting, jeg går og drømmer om, at vi laver. Det skal appellere til teenagerne og de unge voksne og være et drama-format på nettet a la Lonelygirl15,« siger generaldirektør Kenneth Plummer.

Lonelygirl15 er en serie korte videoer om en fiktiv teenagepiges hverdag. Serien blev vist på video-tjenesten YouTube første gang i 2006. Siden har den udviklet sig til en stor succes med mere end 300 afsnit og over 70 mio. visninger.

»Den type formater er jeg sikker på, at vi vil komme til at opleve hos os senest i 2009,« siger Kenneth Plummer.

I tidens ånd


..

Læs også