Tv-aktier rasler ned

Aktier i europæiske tv- selskaber har fået smæk på børserne. Blandt taberne er selskaber, der står bag danske kanaler som Kanal 4, Kanal 5 og TV3.

De seneste måneder har ikke været sjove for investorer med hang til aktier i den kommercielle tv-branche.

Værdien af en række store europæiske tv-selskaber, som britiske ITV, Italiens Mediaset og tyske RTL, er nemlig faldet i takt med, at investorerne har besluttet at skille sig af med risikable aktiver.

»I de seneste år har to trusler i form af kanal-fragmentation og konkurrerende medier, primært internettet, jaget det publikum og de annonceindtægter, som stationerne er afhængige af, væk,« påpeger britiske Financial Times i en gennemgang af branchen.

Denne kedelige tendens er de hjemlige stationer også begyndt at mærke - i form af lavvækst i annonceomsætningen. Hvis man lægger risikoen for en egentlig konjunkturnedgang oveni, er det ikke svært at forstå, at en del aktionærer nu stemmer med fødderne.

»Fri-tv har jo traditionelt været en meget cyklisk industri, fordi den styres af annoncørernes budgetter, og de er hurtige til at skrue ned for tv-reklamerne. Betalings-tv er mindre følsomt, fordi der er tale om abonnementsindtægter,« påpeger Magnus Dagel fra analyseselskabet Redeye i Stockholm.

Blandt aktørerne i den danske tv-branche er der flere selskaber, som direkte har mærket investorernes voksende skepsis.

Værst er det gået ud over den tyske gigant ProSiebenSat1, der i Danmark bl.a. står bag tv-kanalerne Kanal 4, Kanal 5, SBS Net og The Voice TV. Disse kanaler drives af selskabet SBS TV, som ProSiebenSat1 overtog tidligere på året.

Dengang havde analytikerne store forventninger til den nye spiller, der med en årsomsætning på over 17 mia. kr. er en virkelig sværvægter. Selskabet gik da også ind i andet halvår med en historisk høj aktiepris på knap 30 euro. Siden er det gået støt nedad bakke, og i går lå kursen på godt 18 euro.

Det er tilsyneladende også blevet for meget for mediekoncernen Springer, som har besluttet at sætte sin aktieandel på 12 pct. i selskabet til salg.

MTG slipper billigt


..

Læs også