B&O-lyd i James Bond-biler

Den danske koncern udbygger samarbejdet om lydudstyr til nogle af Europas førende bilproducenter. Flere aftaler følger efter de næste par år.

Efter en ny aftale med britiske Aston Martin kører Bang & Olufsen direkte mod indfrielse af ambitioner om at blive førende leverandør inden for lydudstyr til en håndfuld af verdens kendte bilproducenter i luksusklassen.

Indtil nu er den danske koncern i samarbejde med to af dem. Men flere skal følge efter de kommende år, og allerede i 2008 kommer et mærke mere til.

Den danske audio- og videokoncern har kun været kommerciel aktør inden for lydudstyr til biler siden årsskiftet i fjor.

Der er foreløbig aftaler om B&O-anlæg til fem af tyske Audis modeller. Nu udbygges forretningsområdet Automotive hos Bang & Olufsen, som skal bidrage til koncernens vækst de kommende år.

Ambitionen lyder, at sidste års omsætning fra biludstyr, som nåede 87 mio. kr., skal øges betydeligt, så salget udgør 300-500 mio. kr. i 2010.

Til indfrielse af den ambition vil B&O udvide, så der også samarbejdes med andre end Audi. Struer-koncernen har netop derfor lanceret et såkaldt "kreativt og strategisk samarbejde" med britiske Aston Martin, der er udbyder af biler i millionklassen. Parterne ønsker endnu ikke at oplyse mange detaljer om aftalen.

Men fra B&O's hovedsæde i Struer lyder det dog:

»Aston Martin forbindes med James Bond og det ypperste inden for sportsvogne. Vi er meget glade for at få den britiske bilproducent som samarbejdspartner. Vi har mange af de samme værdier, og der er klare lighedspunkter inden for eksempelvis design og teknologi,« fastslår direktør Jens Peter Zinck, Bang & Olufsen Automotive.

Få, men dyre


..

Læs også