Adstadigt tempo i markedet

Det danske obligationsmarked lukkede tirsdag med en mindre kursfremgang efter lav aktivitet.

Investorerne indtog en afventende position forud for aftenens rentemøde hos den amerikanske centralbank. Det tyske ZEW-barometer skuffede en anelse med et større fald end ventet.

Den toneangivende danske statsobligation, 4 pct. 2015, lukkede tirsdag 0,06 point lavere i kurs 98,14 med en effektiv rente på 4,29 pct. Blandt realkreditobligationerne lukkede 4-35'erne 0,03 højere i kurs 89,00 med en effektiv rente på 5,20 pct.

Det tyske ZEW-erhvervstillidsbarometer skuffede nok en gang analytikerne. Barometeret kom ind på minus 37,2 sammenlignet med minus 32,5 måneden forinden. Analytikerne havde ventet et fald til minus 34,5. Barometeret hører til blandt de meget svingende, hvilket mindsker dets betydning.

»Vi har endnu ikke set lyset for enden af tunnelen, hvad angår kreditmarkedsproblemerne, og det er derfor, at det tyske ZEW-barometer fortsætter med at skuffe analytikerne,« udtalte obligationsstrateg hos investeringsbanken Calyon Orlando Green til Bloomberg News. »Det er svært at kunne forestille sig, at renterne skal meget højere fra det nuværende niveau på kort sigt,« vurderede strategen.

Handelsbanken pointerer, at ZEW-barometeret kan være kraftigt påvirket af uroen på de finansielle markeder og derfor kan vise overreaktioner, som ikke har grobund i egentlige realøkonomiske problemer. Ikke desto mindre er den udprægede grad af pessimisme i ZEW-barometeret en klar påmindelse om, at risikoen for skuffelser på den økonomiske vækstfront i euroområdets største økonomi er stigende.

Ved dansk lukketid kostede en euro 1,4710 dollar, og dermed lå euroen lidt svækket mod den amerikanske valuta.

Den amerikanske 10-årige T-bond lå ved dansk lukketid 15/32 højere i kurs 101 6/32 med en effektiv rente på 4,10 pct.


Læs også