Rationel fyrer i Jylland

Endnu en producent af vinduer må ud med sparekniven og fyre medarbejdere. Denne gang er det Rationel Vinduer, der skal fyre.


At byggeboomet er aftaget ses nu mere og mere tydeligt. I sidste måned afskedigede Velfac i Ringkøbing 100 af sine medarbejdere, og nu er turen kommet til Rationel Vinduer, der fyrer 50 ansatte på fabrikken i Struer og 30 på hovedfabrikken i Sdr. Felding sydvest for Herning. Det skriver Erhvervsbladet tirsdag.

Begge virksomheder hører til landets største vindueskoncern, VKR Gruppen. Og administrerende direktør Karl Kristian Bro, Rationel Vinduer, anfører flere faktorer til de aktuelle afskedigelser, der får virkning fra slutningen af januar næste år. For det første er det vinter-lavsæsonen, for det andet er nybyggeriet faldende herhjemme, og for det tredje er det samme tilfældet på det irske marked, der er virksomhedens suverænt største eksportmarked.

»Det hører jo med til historien, at vi har ansat rigtigt mange de sidste par år. Det er også et vidnesbyrd om, at markedet har været en anelse overophedet,« siger Karl Kristian Bro.

Rationel har sin egen fabrik i Irland, hvor der i alt er beskæftiget 110 medarbejdere. Herhjemme beskæftiger Rationel Vinduer 600 medarbejdere, når afskedigelsesrunden er gennemført.

Trods afskedigelserne hæfter Karl Kristian Bro sig ved, at man trods alt kun kommer ned på et niveau, der svarer til situationen for to år siden.

/ritzau/

Læs også