Danica blæser til ny rentekrig om pensionskunder

pension Efter årelang dvale med ydelsesgarantier til sine kunder på 4,5 pct. forhøjer Danica Pension sin kontorente til 5,5 pct. PFA Pension er dermed den absolutte bundskraber.

En rentekrig om pensionskunder er brudt ud i lys lue, efter at ét af landets største pensionsselskaber, Danica Pension, efter mere end seks års stilstand har besluttet at forhøjede sin såkaldte kontorente fra 4,5 pct. til 5,5 pct. om året efter skat.

Forhøjelsen sætter for alvor ærkekonkurenten PFA Pension under pres.

Med en kontorente som hidtil på 4,5 pct. efter skat er PFA nu den absolutte bundskraber på pensionsmarkedet, og blandt pensionsmæglere er der ikke den store tiltro til, at PFA vil følge trop med lignende præmiering af kunderne lige med det samme.

PFA oplyser kun, at selskabet som altid følger udviklingen nøje.

PFA's rente står især i skærende kontrast til de 6 pct. efter skat, som både AP Pension og Pension Danmark har sat sine kunder i udsigt i 2008.

Ifølge adm. direktør for mæglerfirmaet Mercer, Ulla Plesner, skyldes rentekrigen mellem pensionsselskaberne den skærpede kamp om kunder og markedsandele.

Ikke mindst de store kommercielle pensionsgiganter har de seneste år oplevet svagt vigende markedsandele. Derfor bruger de rentevåbnet for at erobre kunder på et stadig større pensionsmarked.

Ulla Plesner mener, at renteforskellene mellem selskaberne kan flytte markedsandele.

»Selv om pensionsopsparinger i såkaldte unit link-produkter til markedsrenter vinder eksplosivt frem, sker den største pensionsopsparing fortsat med ydelsesgarantier,« siger Ulla Plesner.

Skeler klart til renten


..

Læs også