Mediebaronen slap billigt

Conrad Black idømt seks og et halvt års fængsel. Manden, der i Hollinger-koncernen styrede snesevis af aviser, skal også tilbagelevere 6,1 mio. dollars. Appelsag giver næppe resultat inden afsoningen indledes den 3. marts.

Manchester,

Mediebaronen Conrad Black, der indtil for få år siden herskede over verdens tredje-største dagbladsimperium, vil om tre måneder blive tvunget til at udskifte sin overdådige livsstil og de skræddersyede jakkesæt med fængselsvæsenets bredstribede fangedragt.

Efter i juli at være blevet fundet skyldig i fire anklagepunkter for bedrageri og forsøg på at forhindre en opklaring af sagen, er den 63-årige Black ved retten i Chicago blevet idømt seks og et halvt års fængsel.

Manden, der er blevet lige så kendt for sin arrogance som sin kreds af berømte og indflydelsesrige venner, modtog dommen uden at fortrække en mine. Hans glamourøse hustru, Barbera Amiel, kæmpede for at holde tårerne tilbage.

Conrad Black, der opgav sit canadiske statsborgerskab for blive adlet i Storbitannien som Lord Black of Crossharbour, blev også idømt en bøde på 12.000 dollars. Han skal desuden aflever 6,1 mio. dollars, som blot er en del af de penge, han tog med sig fra sin Hollinger-koncern.Måtte forlade USA


..

Læs også