Dansk GPS-kontrol af dyretransporter

landbrug Fødevareministeren vil hurtigt gøre kontrollen med danske dyretransporter mere effektiv - til trods for at EU trækker elektroniske løsninger i langdrag.

Danmark er klar til at blive foregangsland i EU for en effektiv, elektronisk overvågning af dyretransporter. Samtidig presser regeringen på for at få afskaffet EU's eksportstøtte til levende avlsdyr - og dermed bremse antallet af lange dyretransporter.

Det ligger fast, efter at fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) onsdag var i samråd hos Folketingets fødevareudvalg. En bred skare af ordførere på Christiansborg havde krævet en hurtig forklaring af den ansvarlige minister, oven på sidste uges afsløringer i Morgenavisen Jyllands-Posten.

Artikler afdækkede, hvordan en vognmand tidligere på året vildledte de danske myndigheder i forbindelse med transport af et par hundrede drægtige kvier til Rusland.

Under transporten blev dyrene ikke læsset ud på en russisk hvilestation, der ellers var anført i transportpapirerne. Transporten varede desuden 30 timer længere end anført i papirerne.

Afslørende GPS

..

Læs også