RTX sendt til tælling

En flakkende strategi og et rekord stort tab på driften det seneste år på knap 99 mio. kr. har tvunget RTX-aktien i knæ. Aktien handles nu til 41 kr. Det er ny bundrekord.

Nedturen kommer oven på et år, hvor RTX-ledelsen anført af adm. direktør Tage Rasmussen har forsøgt at rydde op i virksomheden.

Det har ført til nedskæringer i medarbejderstaben og lanceringen af en såkaldt fokuseringsstrategi. Om fokus har været det rette, er uvist, men RTX formåede at chokere investorerne, da man sidste uge fremlagde et årsregnskab med det største tab på driften i selskabets tid som børsnoteret virksomhed.

På bundlinjen endte tabet efter skat på 47 mio. kr., og dermed har det tidligere succesrige udviklingshus de seneste fem år formøblet 133 mio. kr.

Tabet synes især at skyldes, at RTX de senere år har satset massivt på at producere egne produkter til salg gennem engrosaftaler med detailkæder eller teleudbydere.

Den samlede udvikling gør, at ledelsen endnu en gang indstiller til generalforsamlingen, at der ikke udbetales udbytte. Dermed er der givetvis lagt op til et spændende forløb, når ejerkredsen samles til den årlige generalforsamling den 21. januar.

Læs også