Zealand-stifter er bekymret

ledelse Grundlæggeren af biotekselskabet Zealand Pharma synes, det er forfærdeligt, at selskabet lige nu er uden bestyrelsesformand og adm. direktør og dermed uden en permanent ledelse.

Eva Steiness. som grundlagde biotekselskabet Zealand Pharma og i sidste uge blev bedt om at forlade det, er rystet over den ledelseskrise, selskabet er havnet i.

Udover at Eva Steiness blev bedt om at forlade sit værk, har bestyrelsesformanden Jesper Zeuthen forladt selskabet, så nu er der en midlertidig adm. direktør, en midlertidig bestyrelsesformand og en forskningsdirektør, som er på vej ud efter, at han sagde op i oktober.

»Jeg er en af de største private investorer i selskabet, og jeg er da dybt bekymret over den situation, selskabet befinder sig i. Det er et selskab, jeg selv har bygget op fra ingenting. Det er forfærdeligt,« siger Eva Steiness.

Også hendes egen pludselige exit kom bag på hende, og den forstår hun stadig ikke.

»Det blev egentlig aftalt i sidste uge, at jeg skulle stå til rådighed for selskabet og hjælpe, hvis jeg kunne, indtil de havde fundet en ny adm. direktør. Men den aftale er aflyst for få dage siden,« siger Eva Steiness. Hun frygter, at det kan skade selskabet, hvis hele ledelseskrisen skaber utryghed blandt medarbejderne.

»Man kan jo ikke fjerne kaptajnen, styrmanden og andenstyrmanden på et skib og så regne med, at det holder kursen i ret lang tid. Selskabet har penge nok nu. Men hvis hele toppen forsvinder, er der jo en risiko for, at medarbejderne mister fokus på deres arbejde, og at nogle af dem vælger at se sig om efter noget andet. Det er jeg meget bekymret over. Men på den korte bane har selskabet nogle rigtig dygtige folk, og der er penge nok,« siger Eva Steiness.

Den midlertidige bestyrelsesformand er hollænderen Daniël Ellens, som repræsenterer en af Zealand Pharmas større investorer, Life Sciences Partners. Han er trådt ind i stedet for Jesper Zeuthen, som repræsenterede den største aktionær, BankInvest, indtil han i sidste uge i protest forlod selskabet.

Dyb uenighed

..

Læs også