Dommer stopper stort afvandingsprojekt

En dommer har standset Brasiliens største flodprojekt af tekniske årsager, mens en sultestrejkende biskop kæmper for fuldt stop.

Buenos Aires

Arbejdet med Brasiliens største vandafledningsprojekt til dato, som en biskop har forsøgt at sætte en stopper for gennem 15 dages sultestrejke, er blevet standset af en dommer grundet tilsyneladende mangelfuld hensyntagen til en række tekniske kriterier.

Brasiliens regering arbejder i et 10 mia. kr. projekt på at aflede landets fjerdestørste flod - San Francisco - som en del af en plan for overrisling af jord i det nordøstlige Brasiliens tørre og ludfattige Sertão-region.

Dommen nævner ikke sultestrejken, som støttes af flere af Brasiliens største bondebevægelser. De mener, at flodprojektet vil skabe en økologisk katastrofe og først og fremmest kommer til at gavne industriinteresser inden for landbrug og byggeri, mens det vil tage brødet ud af munden på de mange mennesker, som til dagligt lever af floden.

Regeringen anslår, at projektet vil gavne 12 mio. mennesker. Den har appelleret dommen og ventes at fortsætte arbejdet, så snart det bliver muligt.

..

Læs også