Hård kritik af den nye fødevareminister

Både Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet mener, at fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) har problemer efter sag om fusk med dansk kvægtransport. Ministeren afviser alle anklager

Kun en måned efter folketingsvalget befinder fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) sig allerede i et mindre politisk stormvejr.

Det kommer efter sagen om en kvægtransport til Rusland, der gik galt. Netop dyretransporter har meget stor opmærksomhed hos politikerne i Folketinget.

Det er dog aktuelt ikke bare en sædvanlig kritik fra oppositionen af ministeren med ansvar for fødevareområdet - og dermed kontrol af dyretransport.

Også Dansk Folkeparti melder sig i koret af kritikere efter et samråd i går på Christiansborg.

Det var indkaldt efter sidste uges afsløringer i Morgenavisen Jyllands-Posten af fusk under en transport med drægtige kvier til Rusland:

»Ministeren får lidt tid til at gøre det bedre. Men hun gjorde det ikke godt,« mener dyrevelfærdsordfører Christian H. Hansen (DF) om fødevareministerens præstation i gårsdagens samråd. Han uddyber:

»Vi fik en gang hælden vand ud af ørene frem for konkrete ting. Der er ikke handling bag ministerens ord, og jeg kan ikke sige, at vi nu får styr på det.«

Helt uforstående

..

Læs også