En aktie med høj risiko

Aktien: Danionics-aktien er en industriaktie, hvis eksistens er baseret på et enkelt produkt, genopladelige batterier.

Derfor er ordrerne til det halvt ejede joint venture Danionics Asia Ltd. bestemmende for Danionicsaktiens udvikling, der naturligt er behæftet med en relativt høj risiko. Med en enkelt medarbejder i Danmark, adm. direktør Henning O. Jensen, er den generelle udvikling i den danske økonomi ikke direkte en væsentlig påvirkende faktor på selskabets drift, da hverken omkostningsbase eller afsætning findes i Danmark.

Det er den globale efterspørgsel efter lithium-ion-batterier, som er alfa og omega for driften og udviklingen i joint venturet.

Præstation:

Danionics-aktien har haft en dramatisk tid på Københavns Fondsbørs. Da Danionics i 2001 blev noteret på fondsbørsen, var det til kurs 225. I dag handles aktien til ca. 15 kr. Den danske batteri-aktie har altså oplevet nogle gevaldige kursfald, men markedet har også været vidne til periodevise stigninger. Danionics-aktien har siden aftalen med GP Batteries i april 2004 om etablering af et joint venture givet aktionærerne et afkast på ca. 27 pct. I løbet af de seneste 12 måneder har Danionics-aktien imidlertid tabt omtrent 53 pct., og selskabets markedsværdi er blevet mere end halveret på et år. Set over de seneste år har aktien været genstand for nogle efter dansk standard ekstremt store udsving, en udvikling som dog har stabiliseret sig noget i det seneste år men i nedadgående retning...

Læs også