Stjerneforvalter rig trods fiasko

Ambitionerne fejlede ikke noget, da en ny uafhængig investeringsforening blev etableret i 2004. Men det har resultaterne i den grad gjort, og derfor lukker foreningen, Profil Invest, snart ned igen.

Den tidligere profil fra finanshuset Merrill Lynch, danske Steffen Rønn, fik for tre år siden Danske Invest med på idéen om at åbne investeringsforeningen Profil Invest, hvor Steffen Rønn som porteføljeforvalter skulle boltre sig.

Det har han gjort med så lidt held, at Profil Invests eneste afdeling, Steffen Rønn Brands, er den dårligste af samtlige 209 afdelinger, der indgår i årets store analyse af de danske investeringsforeninger.

Afkastet i afdelingen har været dårligt, og formuen under forvaltning udgør efter godt tre års drift beskedne 29 mio. kr., hvilket er langt fra nok til at drive en rentabel investeringsforening.

»Jeg må konstatere, at der ikke er kommet penge nok i afdelingen til at kalde den en succes, og konsekvensen er, at den lukker,« siger Steffen Rønn, som forventer, at Profil Invest afvikles midt i 2008.

»Vi indkalder til en ekstraordinær generalforsamling medio januar med den indstilling at lukke, fordi formuen ikke er blevet så stor som forventet,« siger Finn Kjærgård, vicedirektør i Danske Invest.

Ambitionen var at oprette en uafhængig investeringsforening, der ikke betaler banker for at sælge foreningens beviser til kunderne. Den form for salg uden et salgsled har været en succes i andre brancher.

»Jeg må konstatere, at det er et levedygtigt koncept inden for salg af møbler og computere, men ikke med investeringsforeninger,« siger Steffen Rønn.

De dårlige afkast er sandsynligvis medvirkende årsag til, at succesen er udeblevet.

»Mine spidskompetencer er amerikanske aktier inden for forbrug, medicinal og finans. USA har klaret sig dårligt i år med netop de tre sektorer som de dårligste. Samtidig er jeg ramt af dollarfaldet,« konstaterer Steffen Rønn.

Danske Invest har stået for administrationen af Profil Invest og er skuffet.

»Vi havde forventet, den var blevet større. Formuen skal som minimum over 100 mio. kr., for at det giver mening at etablere sådan en forening,« siger Carsten Koch, direktør i Danske Invest.

Et flop


..

Læs også