TK Development i maratonsag

TK Developments topledelse må leve med mistanker om regnskabssvindel i en rum tid endnu.

Mere end to år efter at bagmandspolitiet sigtede topledelsen i det ålborgensiske TK Development for regnskabssvindel og kursmanipulation, er sagen på vej til at udvikle sig til en regulær maraton-affære.

Politiet har indbragt dele af sagen for revisorernes responsumudvalg for at få en vurdering, men revisorerne har netop meddelt, at man forventer at skulle bruge et til halvandet år på at behandle forespørgslen regnet fra den første henvendelse i august. Det er dobbelt så længe som den normale sagsbehandlingstid, og dermed kan sagen gå helt ind i 2009, før politiet vil tage stilling til, om der skal rejses tiltaler mod de sigtede.

»Vi havde selvfølgelig gerne set et hurtigere svar, men det er ikke noget, vi selv er herrer over,« siger statsadvokat og chef for bagmandspolitiet Jens Madsen.

Sagen handler om, hvorvidt TK Development har bogført gevinster fra tvivlsomme byggeprojekter i perioden 2000-04.

Teorien er, at firmaet bogførte gevinsterne for at holde egenkapitalen over 500 mio. kr. Faldt den til under den grænse, ville selskabet være forpligtet til at tilbagebetale et obligationslån til 550 mio. kr., og det ville være en decideret livstruende situation for det finansielt pressede developerselskab, der siden er kommet på økonomisk fode igen.

I gråzonen


..

Læs også