Sand på gulvet

Husmanns er en del af byens ansigt og skal opleves.

Emil er her ikke mere, men ånden fra den sagnomspundne tjener, lystfisker og tidligere mesterbokser lever endnu i Husmanns Vinstue, der er en del af byens ansigt. Her holder man sig til traditionerne og dyrker historien, der indbefatter både kronprinsen som frokostgæst og Simon Spies på slap line, kopulerende på gulvet med sladderpressens blitz som lystigt akkompagnement.

Så vildt går det ikke længere til, og kvinder har (som spisende gæster) også fået adgang, selv om det skete sent. Men nu ses talstærke svenske kvinder omkring fadene sammen med blussende frokostherrer og ellers alt, hvad der kan krybe og gå af Købehavns professionelle klasse.

Stemningen er høj og frokosten er god; fra smørrebrødssedlen kan anbefales Husmanns Sild og ikke mindst de berømte revelsben med en meget hemmelige sauce til. Til gengæld bør man undgå pariserbøffen, der ofte laves på meget dansk maner, dvs. som en hakkebøf på et stykke stegt franskbrød.

Lydniveauet er højt og intime betroelser lader sig gennemføre, hvis man da kan få ørenlyd mellem de rustikke træborde.

Vær opmærksom på, at en »almindelig« snaps her på stedet er en dobbelt (heraf det blussende), og det var det netop kronprinsen svarede, da han blev spurgt, hvad han ville have; »ser jeg ikke meget almindelig ud?«

Det vrimler med mennesker på byens mest anekdotestærke frokostrestaurant (der er ligefrem skrevet en bog om stedet, der er grundlagt i 1888), så bordreservation er nødvendig og et besøg anbefales varmt til dem, der ikke har prøvet det.

Det skal næsten opleves.

lillelund@jp.dk

Husmanns Vinstue Larsbjørnsstræde 2,

København K

Tlf. 33 11 58 86

Køkkenets åbningstider:

Mandag til fredag fra 11.30 til 16.00.

Lørdag fra 12.00 til 16.00

www.husmannsvinstue.dk

Mad:

[x] [x] [x] [x]

Betjening:

[x] [x] [x] [x]

Atmosfære:

[x] [x] [x] [x] [x] [x]

..

Læs også