Medicin for fødderne

Den kinesiske arbejder, den travle vestlige forretningsmand og den elegante direktørfrue. Alle går de til massage i Østens travle forretningscentrum, Shanghai. Her bruges behandlingen som medicin.

Gå efter den blinkende orange fod i Shanghais pulserende bybillede - og du er godt på vej til at få varmet fødder, rygstykker og hjerne op af god gammeldags kinesisk massage. Massagestederne er overalt i den kinesiske storby. Priserne varierer fra 20 yuan, svarende til 14 kr., til mere end tusinde kroner i timen for den mest eksklusive omgang hårde, men kærlige behandling.

I verdens folkerigeste nation er massage en del af kulturen - og for den hårdtarbejdende kinesiske befolkning er det livsglæde at besøge et af de mange massagesteder, forklarer Casper Tollerud, kinesisk-talende guide og konsulent, der har boet i Shanghai i seks år.

»I den kinesiske kultur er det meget almindeligt at gå til massage - især for arbejdere, som virkelig har brug for at få løsnet op efter de lange arbejdsdage.«

I Kina er massører en del af en medicinsk tradition, som går meget længere tilbage end vores opfattelse af massage og wellness, fortsætter Casper Tollerud:

»Wellness er noget relativt nyt i Vesten, men det har altid har været en del af den kinesiske kultur. De ved, at massage, akupunktur og så videre er godt for kroppen. Det er simpelthen ikke noget, der kan diskuteres. Mange af mine kinesiske venner siger altid, hvis jeg klager over at være træt eller lidt syg, at jeg skal gå til massage.«

Kun få vesterlændinge


..

Læs også